Független Nemzetközi Tanácsadó Iroda Kft.

Hírek

INDUL A FALUSI KISBOLTOKAT TÁMÓGATÓ PROGRAM

Az eddigi három alprogram,

  • a falusi csok,
  • a mellékúthálózat-felújítást célzó és
  • a falusiéletminőség-javító

pályázatok kiírásai heteken belül megjelennek, és csatlakozik hozzájuk a

  • kisboltok megmentését célzó, elsősorban a kétezernél kevesebb lélekszámú településekre koncentráló alprogram.

A támogatási konstrukcióval a létező kisboltok működése és fejlesztése mellett a korábban bezárt egységek újranyitását ösztönözné a kormány, a többletszolgáltatásokat kínáló, úgynevezett "integrált piaci szolgáltató centrumokat" szeretnének létrehozni. Ebben a konstrukcióban egy üzlettulajdonos vagy vállalkozás a vállalkozása elindításához akár 60-70 millió forint támogatást is elnyerhet.

A kormány 45 milliárd forintos támogatásának a célja, hogy a kétezer fő alatti településeken megmentsük a még működő kisboltokat, és hogy ahol nem működnek ilyen üzletek, ott új, vagy már meglevő vállalkozások élelmiszer jellegű boltot nyissanak.

Az új szolgáltatásokhoz szükséges feltételek előteremtéséhez szintén igényelhető a támogatási összeg. Több jogcímen is kérhető az állami segítség.

Pályázni lehet majd

  • épület külső és belső felújítására,
  • bővítésére,
  • akadálymentesítésére

legfeljebb ötvenmillió forintig, nyolcvanszázalékos támogatási intenzitással.


Emellett lehet forrást igényelni arra is, hogy az üzleteket korszerű berendezésekkel szereljék fel, ideértve a kérelemben vállalt egyéb szolgáltatások folytatásához szükséges eszközöket is, például gyógyszerárusításhoz zárt szekrényt, bútorzatot.

Az eszközbeszerzés a boltok felszereltségének javítására is igényelhető, például polcrendszer, pénztárgép, hűtő beszerzésére.

E jogcímen legfeljebb 12 millió forint igényelhető, 75 százalékos támogatási intenzitással.


Felmerülő kérdés, illetve igény esetén, kérjük keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy +36 20 377 9200-as telefonszámon.

Gönczi Zsolt, operatív igazgató

 

Magyar Falu program

 

Kérdése van? Hívjon!

+36-20/377-9200