Független Nemzetközi Tanácsadó Iroda Kft.

Hírek

Út, híd, járda építésének, felújításának támogatása

Június 14-től akár 45 millió forintra is pályázhatnak az 5000 főnél kisebb lakosságszámmal rendelkező települések a Magyar Falu Program út- és járdafelújítást célzó pályázatának keretében. 

A pályázok köre:

Helyi önkormányzati költségvetési irányító és költségvetési szervek (GFO 321) esetén:

 • azok a települések, ahol az állandó lakosságszám 5000 fő, vagy ez alatti, a 2022. január 1. napján a Belügyminisztérium által kezelt adatok alapján.

A pályázat során az alábbi tevékenységek támogathatók önállóan

 

Bővebben...

Pályázati támogatás a kistelepülési gyógyszertárak részére

Hamarosan megjelenik a Pályázati támogatás a kistelepülési gyógyszertárak részére.

 Magyarország Kormánya célul tűzte ki a létfontosságú, alapvető termékeket árusító szolgáltatók (élelmiszerboltok, gyógyszertárak stb) fennmaradásának támogatását. Ennek okán korábban volt már pályázat a kisboltok és a hentesüzletek részére, most a gyógyszertárak részesülnek támogatásban.

 A pályázatra a jelenlegi információk szerint azok a kistelepüléseken működő gyógyszertárak pályázhatnak, akik rendelkeznek legalább 1 lezárt üzleti évvel. A támogatás a megemelkedett rezsiköltségek finanszírozására és működési költségek fedezésére fordítható.

 A pályázat jelenleg még kidolgozás alatt van, egyelőre még nem jelent meg a Felhívás, így a pontos részletek még nem kerültek ismertetésre de hasonló feltételek várhatóak mind a kisboltok esetében.

MEGNYÍLT A HENTESÜZLETEK TÁMOGATÁSÁRA KIÍRT PÁLYÁZAT

Megnyílt a hentesüzletek támogatására kiírt pályázat, amelyen akár 3,5 millió forintra is pályázhatnak a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek.

A pályázó

 • egyéni vállalkozó vagy
 • gazdasági társaság lehet.

A támogatással olyan mikrovállalkozások élhetnek, amelyeknek fő tevékenységi köre a hús, húsáru kiskereskedelmét fedi le.

További feltétel, hogy a hentesüzlet rendelkezzen lezárt üzleti évvel, továbbá vállalja, hogy legalább 2023. december 31-ig folytatja a tevékenységét.

Fontos kikötés, hogy a pályázó a kérelem benyújtásakor nem állhat felszámolási, végelszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt, illetve nem rendelkezhet köztartozással. 

Egy vállalkozás egy pályázat benyújtására jogosult, függetlenül az általa üzemeltetett húsboltok számától.

Bővebben...

2023 – Új elemek az új beruházási pályázatok esetében a Vidékfejlesztési Program keretében!

A Vidékfejlesztési program keretében megvalósítandó beruházásokkal kapcsolatban az alábbi változásokra érdemes figyelni:

 • A korábbi 6000 STÉ-ről 10.000 STÉ-re növekszik a pályázatokban való részvételhez szükséges elvárt minimum üzemméret (Ez azonban nem jelent tényleges üzemméret növekedést, csupán az árfolyamváltozások lekövetése.
 • Az elvárt mezőgazdasági árbevétel aránya a korábbi 50%-ról 40%-ra csökken.
 • A maximálisan elnyerhető támogatás mértéke 15 millió EUR/projekt lesz.
 • A támogatási intenzitás minimum 50% és maximum 65% körül fog alakulni, ami a következő többlet támogatásokkal érehető el:
  • fiatal mezőgazdasági termelő +15%,
  • termelő együttműködés +10%,
  • gazdaságátadás +15%,
  • ökológiai gazdálkodás +10%.
  • Valamint a nem termelő beruházások pályázati kör esetén a maximálisan elérhető támogatási intenzitás 80%, abban az esetben, ha valamilyen zöld fenntarthatósági elvárásnak megfelel.

Bővebben...

Borászati eszközök beszerzésének támogatására ismét lehet pályázni!

 1. január 15-től 2023. február 15-ig ismét lehet pályázni borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésének támogatására.

A felhívás célja

 • új borászati gépek,
 • technológiai berendezések beszerzésének támogatása,

a vállalkozás összteljesítményének javítása, valamint a minőségi borászati termékek előállítása vagy forgalmazásra történő előkészítése érdekében.

Jogosultak köre:

a borászati termékek előállítására, kiszerelésére illetve tárolására vonatkozó működési engedéllyel rendelkező

 • természetes
 • vagy jogi személy jogosult,

amely a megvásárolt gép tulajdonosa és üzemeltetője lesz.

 • A támogatási kérelem benyújtásának időpontjában rendelkezik működési engedéllyel.
 • Nem minősül nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak.
 • A támogatási kérelem benyújtásának időpontjában - a kisüzemi bortermelő kérelmező kivételével - rendelkezik az üzemeltetési helyre vonatkozó adóraktári engedéllyel vagy egyszerűsített adóraktári engedéllyel.
 • A benyújtási időszak utolsó napjától számított három éven belül a borászati hatóság véglegessé vált határozattal a borászati gép, technológiai berendezés üzemeltetési helye szerinti borászati üzemet véglegesen nem zárta be, vagy tevékenységét ideiglenesen nem függesztette fel.

Bővebben...

A Magyar Falú Program keretében Falusi kisboltok támogatására indul újra pályázat!

Kistelepülések boltjainak támogatására 8 milliárd forint keretösszeggel pályázat indul heteken belül.

A lehetőséggel minden olyan kisbolt élhet, amely 2000-nél kevesebb lakosú településen működik. 2021-ben támogatást kapott kisboltok is indulhatnak.

Az elnyert összegek az alábbiakra használható:

 • bérköltségre,
 • rezsiköltségre számolhatók el. 

Felmerülő kérdés, illetve igény esetén, kérjük keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy +36 20 377 9200-as telefonszámon.

Gönczi Zsolt, operatív igazgató

Gyármentő Program 2022

Annak érdekében, hogy a hazai vállalatok kimaradjanak az Európát érintő gazdasági recesszióból, a Kormány Gyármentő Program indításáról döntött melyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felügyelt HIPA Nonprofit Zrt. hivatott lebonyolítani.

A Program nagyvállalatok számára nyújt vissza nem térítendő támogatást energiahatékonysági és energiatermelő beruházásokhoz.

Támogatási intenzitás:

 • Budapesten legfeljebb 30%,
 • vidéken legfeljebb 45%-os támogatási intenzitás lesz elérhető,

Bővebben...

Feldolgozóipari kkv energiaköltség- és beruházástámogatási programja

A munkahelyek megőrzése érdekében októberben, célzottan az energiaintenzív kis- és közepes vállalkozások számára indul a feldolgozóipari kkv energiaköltség- és beruházástámogatási program, amelynek első eleme a magyarországi energiaintenzív feldolgozóipari vállalkozások energiaköltség-növekményének kompenzálására szolgál.

A második elem tartalmazza az ugyanennek a célcsoportnak szánt energiahatékonyság-növelő beruházások támogatását.

 A programban azok a magyarországi székhelyű, tavalyi beszámolójuk alapján kkv-nak minősülő cégek vehetnek részt, amelyek 2021-ben teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek. Ezen felül fontos feltétel, hogy a cégkivonat szerinti fő tevékenységük alapján a feldolgozóiparban kell működniük, valamint a múlt évi adatok alapján energiaköltségüknek el kell érnie az árbevételük 3 százalékát.

 A programban részt vevőknek vállalniuk kell, hogy 2022 harmadik negyedéves statisztikai létszámuk legfeljebb 10 százalékkal fog csökkeni 2023 harmadik negyedévének a végére, valamint, hogy végrehajtanak egy energiaköltség-csökkentő beruházást.

 

Bővebben...

Lakossági napelemes rendszerek 100 %-os támogatása

Megjelent a "Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva" című pályázat felhívás tervezete. A pályázat keretében az átlag jövedelmet el nem érő saját tulajdonú ingatlannal rendelkező magánszemélyek pályázhatnak maximum 11,3 M Ft 100% támogatásra napelemes rendszer kiépítésére.

A pályázati felhívásra kizárólag azon nagykorú természetes személy (magánszemély) nyújthat be pályázatot, aki

 • magyar adóazonosító jellel rendelkezik és
 • a beruházással érintett ingatlanban (rész)tulajdonjoggal rendelkezik és
 • megfelel a jövedelmi előírásnak (lásd alább) és
 • állandó lakcímet létesített a pályázat által érintett ingatlanban.

A pályázat benyújtásának további feltétele, hogy a beruházással érintett ingatlanban állandó lakcímmel rendelkező természetes személyek (magánszemélyek) 2020. évi, a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmük egy főre jutó összege 0 forint és 4.850.000 forint közé essen.

Bővebben...

Újra megnyitásra kerül a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése pályázat!

Szeptemberben előreláthatólag újra megnyitásra kerül a Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése pályázat, amely keretében egyösszegű, átalány, 15.000 eurónak megfelelő forintösszegű támogatást biztosítanak a gazdáknak, önerő nélkül. 

A mezőgazdasági kistermelők számára, tevékenységük támogatása és bővítése érdekében újra nyitják azt a pályázatot, amelynek keretében 15.000 eurónak megfelelő forintösszegű, öt évre nyújtott, egyösszegű átalány támogatást biztosítanak.

Fontos könnyítés, hogy a pályázathoz önerő nem szükséges.

Felmerülő kérdés, illetve igény esetén, kérjük keressen minket az alábbi elérhetőségek egyikén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  vagy +36 20 377 9200-as telefonszámon.

Gönczi Zsolt, operatív igazgató

 

Kérdése van? Hívjon!

+36-20/377-9200