CímlapGreen EnergyGreen Home Concept

GHC

Green Home Concept

Projektünk a Zöld Otthon Koncepciót (Green Home Concept, GHC) képviseli, melyhez saját találmányi megoldásokat alkalmaz. Szeretnénk hazai gyártásban előállítani és olcsó tömegcikként értékesíteni a projekt kulcstermékét, egy más elvű elektromos fűtőberendezést, amellyel a radiátorok és a padlófűtések hőforráshoz jutnak. Az energiaforrás döntő mértékben napelem, amely kiváltja a fosszilis hőenergia forrásokat, mint a gáz, a szén vagy a fa.

Egyszerű berendezésünk gyártási szériaszáma azonos az egyedi építésű kommunális épületek radiátorainak a számával, padlófűtéseinek számával és HMV vételezési pontjainak számával. Egy átlagos 100m2-es Magyarországi lakóház 6-10 hőigénypontot tartalmaz. Egy másik megközelítés szerint átlagosan egy helységre egy ember jut egy lakóépületben, tehát a szériaszámot valamely perszonális eszközzel összevetve (pl.mobiltelefon) is prognosztizálhatjuk.

 

A projekt megvalósítása során több pozitív járulékos hatás is jelentkezik:

· Tömegesen jönnek létre új munkahelyek. Az távmunkával, bedolgozói hálózatban megszervezendő, a modulokra lebontott gyártás által. Lehetséges, sőt célszerű a hátrányos helyzetű térségek bevonása.

· A kialakított részfeladatok kis gépesítési igényű, főleg manufaktúrális jellegű egyszerű műveletekből állnak –pl.a forrasztás-,amelyet megváltozott munkaképességű emberek is elvégezhetnek.

· Fentiek alapján külön állami források érhetőek el munkahelyteremtésre, amelyeket kűlső partnerek hívnak le a maguk számára, emiatt önköltségként nem jelennek meg a termék árában.

· További munkahelyek jönnek létre a franchise rendszerben történő termék kihelyezésben, azaz az épületgépészeti berendezésként történő beépítésben.

· Mivel a „hő nem dizájnolható” elmarad a folyamatos termékfejlesztés kényszere. Egy nagytételű vásárlással közvetlenül gyártóktól lehet ütemezetten alkatrészt beszerezni, annak kedvező árhatásával.

Végül kulcskérdésnek tartjuk, hogy tömegcikként, nagyon magas szériaszámban és olcsón tudjunk épületeket átalakítani a GHC koncepció szerint. Az olcsóság azért lényeges, hogy ne érje meg a szellemi tulajdonhoz fűződő jog megkerülésével alternatív terméket piacra dobni, inkább partnerként bekapcsolódni legyen érdemes. A terméket sikerült a működési elvet éppen kiszolgáló, egyszerű berendezésként kialakítani, teljesül az olcsóság egyik feltétele. A másik, hogy a létrejövő start-up cég tulajdonában és irányításában legyen az összeszerelés és a minőségbiztosítás. Tesztelt és beszabályzott készterméket ad át szakiparosoknak, akik a helyszíni munkát elvégzik. Az üzleti láncból kimaradnak az árfelhajtó közvetítők és a viszonteladók.

Végül még egy adalék a projekt egyediségéhez és piacképességéhez: thermodinamikai főtétel, hogy zárt rendszerben 100% a veszteségek és nyereségek összege. Esetünkben ez azt jelenti, hogy a beltérben elhelyezett hőt előállított berendezés vesztesége (ami hő) szintén nyereségként jelenik meg. Ezt összehasonlítva a jelenleg alkalmazott kéményes kazánok hatásfokával, azt a becsült eredményt kapjuk, hogy a befektetendő fűtési energia mintegy a felére csökken a GHC által.

A projekt a kutatás-fejlesztés fázisát már túlhaladta. Egyetem, kutatólabor bevonására nem került sor. Kidolgoztuk a koncepciót kommunális épületek átalakíthatóságára, mindazon épülettartozékok elhagyhatóságára, amely fosszilis energiahordozó elégetésével és hőnyerésével függtek össze. Megtakarítható a kémény, a kazán, a kazánház és a vezetékes gáz beruházási költsége és az ráfordítható olyan energia előállító termékekre, mint a napelem, szélgenerátor.

A hőfejlesztés módját megvalósító deszkamodell működőképesen rendelkezésre áll. A technikai megoldás (kivitel, méretezettség, anyag, és elektronika) összeépítve képez egy hőfejlesztő modult, amelyet kompletten, a gyártási paramétereivel kívánunk szabadalmi oltalom alá helyezni. Nagyobb teljesítmény eléréséhez azonos klón modulokat fogunk alkalmazni.

Összegzésül: korábban nem állt rendelkezésre olyan berendezés, amely az elektromos fűtést úgy valósította meg, hogy az független legyen a villamos hálózattól. Az általunk kidolgozott – és oltalom alá helyezni kívánt módszer - oldja meg a napelemek által termelt törpefeszültségü áramnak a közvetlen hőenergiává alakítását a radiátor közvetlen közelében a beltérben. Ezáltal a hatásfok 100%-ra emelését.

 

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 23. vasárnap, 14:12

 

Fejleszteni szeretne, forrásra van szüksége?

Great Docs and Support

 

PÁLYÁZZON, használjuk ki az Uniós vissza nem térítendő forrásokat!

Munkatársaink nem csak a pályázatok felkutatásában, megírásában és levezénylésében segítenek Önnek, hanem igény esetén a hitelügyintézésben és biztosításban is.

Amit az uniós pályázathoz kínálunk:

  • Ingyenes pályázati audit (díjmentesen megvizsgáljuk, hogy cége el tud-e indulni a pályázaton)
  • Pályázati tanácsadás (tanácsadóink segítenek Önnek, hogy a legtöbbet tudja kihozni uniós projektjéből)
  • Sikerdíjas pályázatírás (Ön csak akkor fizet, ha nyert, így nem érheti veszteség)
  • Teljes körű pályázati projektmenedzsment (minden lehetséges – a pályázattal kapcsolatos – adminisztratív terhet leveszünk a válláról, így Önnek nem kell időt pazarolnia a bonyolult pályázati rendszer megismerésére)

Az igényfelmérő kérdőív a "Letöltések" menüpontban található, igény esetén ezt kérnénk kitöltve számunkra visszajuttatni.
Tovább az igényfelmérő illetve előminősítő kérdőívhez.

 

Megújuló energia - napelemes és szélgenerátoros rendszerek

Native RTL SupportCégünk igény esetén segíteni tud azáltal, hogy alternatív energiaforrások bevonásával drasztikusan lecsökkentsük az egyes háztartások, közintézmények, létesítmények energiafogyasztását.

Profilunk közé tartozik a napelemek és szélgenerátorok forgalmazása, napelemes, szélgenerátoros illetve hibrid rendszerek telepítése valamint ipari méretű fotovoltaikus erőművek építése.
Olyan komplex rendszerek megtervezését és teljes körű kivitelezését is föl tudjuk ajánlani, ahol a nap által termelt elektromosság az épület teljes energia igényét, - beleértve a fűtést is,- ki tudja szolgálni.