Címlap

Megjelent a falusi turizmust támogató végleges pályázat - akár új szálláshelyre is! - „VP6-6.4.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása”

2017. március 14-én megjelent a "VP6-6.4.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása" felhívás módosítása.

A felhívás szerint új szálláshely fejlesztésére is igényelhető a támogatás.

A pályázók közül kiszorultak a nem mezőgazdasági tevékenységű mikrovállalkozások.

Kizárólag mezőgazdasági termelőként lehet benyújtani a támogatási kérelmet!

Módosult továbbá a beadási határidő, a pályázatok 2017. április 18-tól várhatóan 2017. május 18-ig nyújthatóak be.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg jelentős, 35,94 milliárd forint.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: maximum 50.000.000 Ft, a támogatási intenzitás mértéke a fejlesztési helyszíntől függően: 50%, 60%, vagy 70%-os.

A kiemelten kedvező feltételek miatt már most rendkívül nagy a pályázat iránt érdeklődők száma, ezért érdemes mielőbb megkezdeni a pályázat benyújtásához szükséges előkészületeket.

Önállóan támogatható tevékenységek:

Falusi turisztikai attrakciók és szolgáltatások létesítése, fejlesztése:

új falusi szálláshely létesítése és meglévő fejlesztése esetében a projekt eredményének rendelkeznie kell a 4 napraforgós minősítést tartalmazó Minősítő Bizonyítvánnyal.

Egyéb szálláshely esetében:

új egyéb szálláshely létesítése és meglévő fejlesztése támogatható;

amennyiben a projekt a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területén valósul meg, egyéb szálláshelyhez kapcsolódó fejlesztés támogatható.

A felhívás 11. számú mellékletében felsorolt listában szereplő nem mezőgazdasági termék, szolgáltatás és technológiafejlesztés, a tevékenység elindításához vagy tovább fejlesztéséhez szükséges:

műhely vagy bemutató tér kialakítása, fejlesztése,

interaktív bemutatók tartásához szükséges fejlesztések,

árusító helyek/csatornák kialakítása, fejlesztése.

Kivéve kizárólag mezőgazdasági és Annex 1 feldolgozott termékeket árusító bolt, mozgó bolt.

Önállóan nem támogatható tevékenységek:

Ingatlan vásárlása

az önállóan támogatható tevékenységek szálláshelyekhez kapcsolódó, kiegészítő szolgáltatásfejlesztés (pl. étkeztetéshez

szükséges tálaló, melegítő, főzőkonyha fejlesztése, kialakítása; étkező helyiség felújítása, férőhely bővítése; étkezőbútorok beszerzése);

komplex, projekt arányos akadálymentesítés;

projekt előkészítéshez kapcsolódó tevékenységek.

Az aktív turizmus és szabadidősport igényeit kielégítő szolgáltatás kialakítása és fejlesztése

megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kialakítása a projekt által érintett épület tekintetében. (Fűtési/hűtési energiaigény, használati meleg víz igény, villamos energia igény részbeni vagy teljes kielégítése megújuló energiaforrásból; napkollektorok alkalmazása, biomassza alapú és hőszivattyús rendszerek telepítése, geotermikus energia használata, napelemes rendszer kialakítása).

A támogatási kérelmet kizárólag azok a mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők nyújthatják be, akik megfelelnek az alábbi feltételeknek:

  • székhelye/telephelye legalább 2016 július 1-től a pályázatban meghatározott vidéki térségben van
  • a megvalósítás helye szintén vidéki térségben van
  • igazolja, hogy a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az ezt megelőző lezárt üzleti évben árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott

Jelen felhívás esetében az őstermelők is a mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelő kedvezményezettek körbe tartoznak.

A pályázaton belül falusi szálláshelyek és attrakciók létrehozása, valamint az ezekhez kapcsolódó ingatlan építésére, felújítására, valamint új gépek és berendezések vásárlására is felhasználható.  Lehetséges továbbá egyéb szálláshely szolgáltatás fejlesztése is a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet területén!

 

 

Fejleszteni szeretne, forrásra van szüksége?

Great Docs and Support

 

PÁLYÁZZON, használjuk ki az Uniós vissza nem térítendő forrásokat!

Munkatársaink nem csak a pályázatok felkutatásában, megírásában és levezénylésében segítenek Önnek, hanem igény esetén a hitelügyintézésben és biztosításban is.

Amit az uniós pályázathoz kínálunk:

  • Ingyenes pályázati audit (díjmentesen megvizsgáljuk, hogy cége el tud-e indulni a pályázaton)
  • Pályázati tanácsadás (tanácsadóink segítenek Önnek, hogy a legtöbbet tudja kihozni uniós projektjéből)
  • Sikerdíjas pályázatírás (Ön csak akkor fizet, ha nyert, így nem érheti veszteség)
  • Teljes körű pályázati projektmenedzsment (minden lehetséges – a pályázattal kapcsolatos – adminisztratív terhet leveszünk a válláról, így Önnek nem kell időt pazarolnia a bonyolult pályázati rendszer megismerésére)

Az igényfelmérő kérdőív a "Letöltések" menüpontban található, igény esetén ezt kérnénk kitöltve számunkra visszajuttatni.
Tovább az igényfelmérő illetve előminősítő kérdőívhez.

 

Megújuló energia - napelemes és szélgenerátoros rendszerek

Native RTL SupportCégünk igény esetén segíteni tud azáltal, hogy alternatív energiaforrások bevonásával drasztikusan lecsökkentsük az egyes háztartások, közintézmények, létesítmények energiafogyasztását.

Profilunk közé tartozik a napelemek és szélgenerátorok forgalmazása, napelemes, szélgenerátoros illetve hibrid rendszerek telepítése valamint ipari méretű fotovoltaikus erőművek építése.
Olyan komplex rendszerek megtervezését és teljes körű kivitelezését is föl tudjuk ajánlani, ahol a nap által termelt elektromosság az épület teljes energia igényét, - beleértve a fűtést is,- ki tudja szolgálni.