CímlapPályázatokVidékfejlesztési Program (VP)VP3-6.3.1-15 Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése

VP2-6.3.1-15 Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése

MIT TÁMOGAT?

A versenyképes mérethatékonyságot még el nem érő, de fejlődőképes mezőgazdasági kisüzemek – egyszerű, de racionális üzleti terv alapján történő – fejlesztését, különösen, ha ennek célja a meglévő termékszerkezet piaci pozícióinak stabilizálása és a piac igényei szerinti továbbfejlesztése, a termelés korszerűsítése, magasabb hozzáadott érték előállítása kisebb környezeti teherrel, vagy a jövedelem és a foglalkoztatás bővítése.

KIT TÁMOGAT?

A mikro- vagy kisvállalkozásnak minősülő mezőgazdaság termelőt amennyiben:

· a mezőgazdasági termelési potenciálja: 3000 € ≤ STÉ ≤ 6000 €; vagy

· ezzel megegyező tényleges árbevételt ér el mezőgazdasági termelésből vagy mezőgazdasági termelésből és Annex 1 termék feldolgozásából az előző naptári évben, vagy a megelőző 3 év átlagában.

Feltétel a pályázáshoz:

· a fejlesztés megvalósításának és a tevékenység végzésének helyszíne vidéki térség;

· üzleti terv benyújtása, amely az alábbi fő részekből áll: a mezőgazdasági üzem kezdeti helyzete; releváns termelési adottságok, tervezett gazdálkodás célja, piaca, a termelés összetétele; a projekt életképességét és jövedelmezőségét alátámasztó pénzügyi elemzés; a gazdaság életképességéhez szükséges intézkedések.

Előny a pályázáskor:

magasabb élőmunka igényű termékszerkezet kialakítása; fejlesztés fejlesztendő járásokban; REL vagy más kistermelői együttműködésben való részvétel.

HOGYAN TÁMOGAT?

Vissza nem térítendő átalánytámogatás.

Kötelezően teljesítendő a támogatáshoz:

· a támogatási döntéstől számított max. 9 hónapon belül meg kell kezdeni az üzleti terv végrehajtását;

· legkésőbb a 4. naptári év végére teljesíteni kell az üzleti tervben vállalt kötelezettségeket;

· az üzleti tervben vállalt legfeljebb négyéves időszak elteltével a mezőgazdasági termelő tevékenységéből származó üzemmérete (STÉ); vagy a mezőgazdasági termelésből és élelmiszer feldolgozási tevékenységből származó értékesítés nettó árbevétele meg kell, hogy haladja a 6 000 €-t.

MENNYIVEL TÁMOGAT?

Igényelhető támogatás: 15 000 €/5 év.

A támogatás két részletben (75 % – 25 %) igényelhető. A második részlet igénylése az első részlet igénylését követő 36 hónap után lehetséges, az üzleti tervnek megfelelő teljesítés alapján.

 

Fejleszteni szeretne, forrásra van szüksége?

Great Docs and Support

 

PÁLYÁZZON, használjuk ki az Uniós vissza nem térítendő forrásokat!

Munkatársaink nem csak a pályázatok felkutatásában, megírásában és levezénylésében segítenek Önnek, hanem igény esetén a hitelügyintézésben és biztosításban is.

Amit az uniós pályázathoz kínálunk:

  • Ingyenes pályázati audit (díjmentesen megvizsgáljuk, hogy cége el tud-e indulni a pályázaton)
  • Pályázati tanácsadás (tanácsadóink segítenek Önnek, hogy a legtöbbet tudja kihozni uniós projektjéből)
  • Sikerdíjas pályázatírás (Ön csak akkor fizet, ha nyert, így nem érheti veszteség)
  • Teljes körű pályázati projektmenedzsment (minden lehetséges – a pályázattal kapcsolatos – adminisztratív terhet leveszünk a válláról, így Önnek nem kell időt pazarolnia a bonyolult pályázati rendszer megismerésére)

Az igényfelmérő kérdőív a "Letöltések" menüpontban található, igény esetén ezt kérnénk kitöltve számunkra visszajuttatni.
Tovább az igényfelmérő illetve előminősítő kérdőívhez.

 

Megújuló energia - napelemes és szélgenerátoros rendszerek

Native RTL SupportCégünk igény esetén segíteni tud azáltal, hogy alternatív energiaforrások bevonásával drasztikusan lecsökkentsük az egyes háztartások, közintézmények, létesítmények energiafogyasztását.

Profilunk közé tartozik a napelemek és szélgenerátorok forgalmazása, napelemes, szélgenerátoros illetve hibrid rendszerek telepítése valamint ipari méretű fotovoltaikus erőművek építése.
Olyan komplex rendszerek megtervezését és teljes körű kivitelezését is föl tudjuk ajánlani, ahol a nap által termelt elektromosság az épület teljes energia igényét, - beleértve a fűtést is,- ki tudja szolgálni.