CímlapPályázatokVersenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP)

VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG OPERATÍV PROGRAM (VEKOP)

A VEKOP a Közép-Magyarországi Régió számára kiírt pályázatok alapköve lesz, ugyanis a következő periódusban is külön kell tervezni erre a régióra, ahogy azt a jelenlegi időszakban a KMOP keretében is tették.

Pályázó köre

Nincs egyelőre olyan információ, amely szűkítené a pályázók körét, tehát gyakorlatilag minden vállalkozás, nonprofit szervezet és költségvetési szerv is jogosult lesz a pályázatok benyújtására.

Fejlesztési célok


KKV-k megerősítése, a gazdasági szereplők versenyképességének javítása, a pénzügyi közvetítői rendszer fejlesztése a KKV-k forrásbevonási lehetőségének javítása érdekében, hálózati gazdaságfejlesztés, szociális, társadalmi fejlesztések.

Újdonság


A Közép-Magyarországi versenyképességi régióban a következő 7 évre összesen 250 milliárd forint keret várható, azonban ezen felül lehetőség lesz majd más területekről is a régióban megvalósítandó projekteket támogatni, például a munkahelyteremtésre, vagy a megújuló energiahasznosításra irányuló fejlesztések támogatására rendelkezésre álló forrásokat ebben a régióban is meg lehet majd pályázni. A támogatási intenzitás 20 és 60 százalék közt alakul, a különböző prioritásokhoz való illeszkedés függvényében.

Prioritásai

I. Versenyképes gazdaság-, valamint kis- és középvállalkozás (KKV) fejlesztés: a magyar gazdaság fenntartható növekedése szempontjából kiemelt jelentőségű ágazatok célzott és fókuszált fejlesztése, versenyképességük fokozása; KKV-k forrásbevonási lehetőségeinek javítása a pénzügyi közvetítő rendszer fejlesztésén és KKV-k számára kialakított speciális pénzügyi eszközökön keresztül; KKV-k üzleti infrastrukturális hátterének erősítése; a hálózati gazdaság fejlesztése; a tercier szektor fejlesztése; az alternatív gazdasági szereplők gazdasági versenyképességének erősítése.

II. Integrált települési és közösségi infrastruktúra-fejlesztés: a városi környezetfejlesztés energiahatékonyság növelését célzó beavatkozások elősegítése.

III. Intelligens és tudásalapú növekedés: vállalati K F I tevékenység támogatása, stratégiai K F együttműködések és kezdeményezések; kutatóintézeti és nemzetközi kiválóság támogatása;

IV. Térségi integrált közösségvezérelt fejlesztési programok Pest megyei városokra és térségeikre (CLLD): helyi integrált területfejlesztés, fenntartható életmód és fogyasztás szemléletformáló programok fejlesztése.

V. A közösségi szolgáltatások infrastrukturális hátterének energia hatékony fejlesztése, megújítása: a szociális alapszolgáltatásokhoz és gyermekjóléti alapellátásokhoz (bölcsőde, családi napközik, stb.), valamint óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése; egészségügyi alapinfrastruktúra fejlesztés, a helyi önkormányzati és közigazgatási infrastruktúra fejlesztése; az alap- és középfokú oktatási intézmények infrastruktúrájának fejlesztése, korszerűsítése.

VI. Társadalmi befogadást szolgáló programok: szociális intézményi háló tartalom- és kompetencia fejlesztése; kiemelt társadalmi befogadás és szociális foglalkoztatási programok, egészségügyi ellátórendszer kompetenciafejlesztése.

VII. A tudásgazdaságot, társadalmi befogadást és foglalkoztathatóságot szolgáló programok: a versenyképesség növelése érdekében, az infrastrukturális szolgáltatásokhoz és elsősorban fizikai jószágokhoz való hozzáférés megkönnyítésén túl a tudásgazdaságot és a foglalkoztathatóságot szolgáló programok elindítása, továbbvitele.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 09. kedd, 05:58

 

Fejleszteni szeretne, forrásra van szüksége?

Great Docs and Support

 

PÁLYÁZZON, használjuk ki az Uniós vissza nem térítendő forrásokat!

Munkatársaink nem csak a pályázatok felkutatásában, megírásában és levezénylésében segítenek Önnek, hanem igény esetén a hitelügyintézésben és biztosításban is.

Amit az uniós pályázathoz kínálunk:

  • Ingyenes pályázati audit (díjmentesen megvizsgáljuk, hogy cége el tud-e indulni a pályázaton)
  • Pályázati tanácsadás (tanácsadóink segítenek Önnek, hogy a legtöbbet tudja kihozni uniós projektjéből)
  • Sikerdíjas pályázatírás (Ön csak akkor fizet, ha nyert, így nem érheti veszteség)
  • Teljes körű pályázati projektmenedzsment (minden lehetséges – a pályázattal kapcsolatos – adminisztratív terhet leveszünk a válláról, így Önnek nem kell időt pazarolnia a bonyolult pályázati rendszer megismerésére)

Az igényfelmérő kérdőív a "Letöltések" menüpontban található, igény esetén ezt kérnénk kitöltve számunkra visszajuttatni.
Tovább az igényfelmérő illetve előminősítő kérdőívhez.

 

Megújuló energia - napelemes és szélgenerátoros rendszerek

Native RTL SupportCégünk igény esetén segíteni tud azáltal, hogy alternatív energiaforrások bevonásával drasztikusan lecsökkentsük az egyes háztartások, közintézmények, létesítmények energiafogyasztását.

Profilunk közé tartozik a napelemek és szélgenerátorok forgalmazása, napelemes, szélgenerátoros illetve hibrid rendszerek telepítése valamint ipari méretű fotovoltaikus erőművek építése.
Olyan komplex rendszerek megtervezését és teljes körű kivitelezését is föl tudjuk ajánlani, ahol a nap által termelt elektromosság az épület teljes energia igényét, - beleértve a fűtést is,- ki tudja szolgálni.